Sunday, January 1, 2017

Selamat Tahun Baru 2017

Lama menyepi kat blog.Harap blog ni xsunyi la daripada pembaca..haha.Thanks pada yg singgah melawat,membaca blog ni walaupun tuan blog slow skit update baru2 ni.

Di kesempatan ni,aku nak ucap selamat tahun baru 2017,sebelum update azam baru tu tengok2 azam yg sebelum2 ni yg masih belum tercapai,harap tahun 2017 ni kita dapat capai..manatau ada yang dah 5 tahun new year berazam nak kurus tapi xkurus2 lagi..yang dah siap sedia nk jayakan azam baru tu..all the best for you,goodluck..

Yang masih belum kahwin tu harap bertemu jodoh,dan kahwin jugak tahun ni(smbil cakap depan cermin).

Harap aku bertambah rajin update blog tahun ni.

K,take care.


Friday, October 28, 2016

Resepi pizza paling senang.


Aku suka makan pizza.Pernah la berapa kali plan nak buat,tp rasa malas nak menguli doh semua tu.Cam leceh.So aku cari alternative lain yg lebih senang.So terjadilah entry ni.

Resepi pizza mudah dan cepat.

Bahan2:
-Roti kosong segi 4 tu(xkisah la jenama Gardenia ke apa ke)
-Cheesedale yg segi 4 tu
-Parmesan cheese(kalau nak letak cheese lain terpulang la)
-Lada merah/kuning/hijau hiris2
-Bawang besar hiris2
-Buah nenas hiris2(optional,xnak pun xpe)
-Cendawan butang hiris2
-Sosej hiris2/daging kisar
-Sos pasta(yg aku punya mix cendawan)

Aku guna sos pasta jenama ni
Firstly,sapu sos pasta atas roti.
Then bila dah sapu sos pasta,taburlah segala bahan2 lain tadi cheese,sosej,cili,bawang semua tu.Akhir sekali tabur parmesan cheese tadi atas sekali.

Kemudian,bakar dalam oven suhu 150 °c dalam masa 10-15minit camtu.Cheese dah meleleh tu siaplah.

Before bakar dalam oven
After pic.Bau pizza semerbak time ni.
Rasa dia?sebijik cam pizza kat luar tu.Sedappp.Yang penting senang dan cepat.

Take care.