Sunday, March 5, 2017

Samyang Spicy Cheese Ramen

halal..sila klik untuk tumbesaran.

Happy weekends you ols..harini aku nak share review Samyang Ramen versi cheese.Ni pun aku tengok tengah viral,so aku pun teringinnnn nak try.Aku bukan peminat cheese,just so-so.

Aku beli satu bungkus yang terdiri daripada 5 paket ramen dalam dia.Saiz sama je macam spicy ramen dia yg viral dulu.Harga dia pulak..20plus hinggit.


Serbuk cheese n the "spicy sambal" haha

Dalam dia ada dua perencah.Iaitu perencah dia yang pedasss likatt merah menyala tu(sama macam spicy ramen dia) dan serbukk cheeseee!dengan hirisan2 seaweeds n biji bijans.

Cara masak sama je macam megi2 lain.Masak air,then masukkan ramen.Then toskan air,masukkan ramen ke mangkuk.Then tuangkan perencah2.Gaul2.Siap.


Yumm..

Bauu diaa macam ...cheese cheezy wedges KFC tu..hahaha..Rasa dia pulak cheesy2 pedas.Sedaplah bagi aku,kena dengan tekak aku.Bibir still bengkak pas makan.haha..sebab kepedasan dia.Tapiii xleh lawan pedas sambal belacan kita :p

Overall, sedap.Memula tengok dulu, aku pun camm erghh cheese makan dengan ramen.Macam xboleh telan je.Bila dah try,cam nak makan lagi pulak.

Kalau korang nak try,tryyy.

Okey,see u next entry.Take care.


Monday, February 27, 2017

Pencuri Buku

Balik kerja ,terus pergi ATM.ehem paham2 la hjg bulan kan.
Niat awal td just keluar duit pastu balik.
Tapi kaki secara automatik bergerak sendiri melangkah kedai buku.

Dingdong~
Bunyi loceng kedai bila aku masuk.

Plan asal nak cari buku Harry Potter and the Half Blood Prince,since siri yg tu je aku xda.Ada mmg ada tp yg translate ke Bahasa Melayu punye je..aku cancel beli..

Merayap pergi bookcase cari buku lain.


End up aku beli buku atas ni.haha..
Story2 lucu dari cik2 dan abg2 yg bergelar misi..sebab kisah aku totally can relate dengan kisah dorang.

Time to pay.
Kelihatan seorang cashier lelaki berkaca mata sedang membaca buku.


Sekadar pencuci mata


Tgh tunggu dia pulangkan baki duit tu,tiba2 ada seorang makcik ni panggil dari luar kedai..

"Dik2,aunty nampak orang yang tadi tu capai satu buku dik "ujr makcik tersebut sambil menunjuk arah orang yg dimaksudkan.

Jejaka cashier dah risau mengelabah.Sampai terabur baki duit aku dia bagi..lantas selepas itu dia terus lari mengejar suspek meninggalkan kedai..tanpa dijaga..

Aku x berganjak lagi.Aku masuk dalam kereta(kereta park depan kedai).Aku tunggu je budak td balik kedai...kesian nengok dia.Balik tangan kosong,tali kasut berterabur ,spec pun dah senget maybe dia kejar jauh tadi dengan muka risau nak menghadap bos ..

Buku pun nak curi.
Maybe dah minat sangat tapi duit xda.
Sian budak cashier tu.

Moral of the story : Ada lagi org yang ada masalah lebih besar daripada kita.Banyakkn bersabar.

P/s : da lama x membebel dlm blog ni.Terima kasih pada yg sudi singgah and follow.