Thursday, October 22, 2015

Pengalaman Ambil Pil Kurus.


Assalamualaikum dannnnnnn selamat sejahtera!


Kurus.
eh perempuan mana yg xnak kurus kan.
pantang ada cara,produk,diet yang orang cakap boleh menguruskan badan laju je nak try.

Macamtu jugak aku.Sesiapa yang pernah baca entry lama aku tahula aku dulu pernah debab haha.Cari sendiri entry tu..;p

Berbalik kepada tajuk besar atas.Aku nak cerita pasal pil kurus yang aku pernah try dulu.Time tu aku dh lepas "zaman kedebaban",tapi oleh sebab aku stress gila bila berat aku naik sedikit demi sedikit semula,nafsu makan pun meluaps jadi aku decide untuk pilih jalan mudah.Aku pun try pil Adipex Retard.

inilah rupa beliau
Adipex Retard ni kalau korang yang masih xtau,pil ni salah satu pil diet/pil kurus yang boleh mengurangkan selera makan.Pil ni biasanya diguna untuk merawat kegemukan berlebihan /obesiti.Tapi aku yg x obes pun sibuk nak try.haha.Pil ni jugak boleh menyebabkan ketagihan kalau diambil tidak mengikut arahan yg dibenarkan doktor sebab dia Phentermine.Ia berkait rapat dengan Amphetamine(Estacy).Memang banyak feedbacks cakap boleh kurus dengan pil ni tapi dengan pemantauan diet/exercise dan doktor bertauliah ye(aku xikut,jangan tiru aku)

Antara kesan sampingan mengambil pil ni:
-Mulut kering
-Insomnia
-Degupan jantung meningkat/nadi laju
-Resah x tentu hala
-Agresif

Hari pertama dan kedua memang aku rasa teruja jugak sebab xrasa lapar langsung.Jadi pil ni bagi aku memang sangat berkesan untuk menahan nafsu makan.Ada tu hampir seharian aku xmakan langsung.Xda rasa lapar langsung.Cuma minum air je sebab mulut aku sangat2 kering.Hari demi hari aku xdapat tahan lagi sebab xdapat tidor ,memang kadang2 sampai pagi aku berjaga,jantung asyik berdebar2,kencang bukan main padahal tengah rileks je pun bukan exercise ke apa...mulut manjang kering buat aku xselesa.Mak aku dah bising2 tanya apa kena dengan aku lain macam je perangai..

Then aku pun stop.

Bila dah stop makan apa2 pil kurus ni,biasanya badan akan naik mendadak,berat bertambah2..macamtu jugak aku...naik la jugak.Last2 aku pun start cara natural..jaga pemakanan dgn exercise je.Serik dah cuba ubat2.

Sesiapa yang nak amek pil2 kurus ni,aku xhalang pun tapi better la dapatkan penjelasan dari doktor yg bertauliah dulu.Jangan beli sebarangan xkira la farmasi ke ,online shop ke(yg ni memang melambak aku tgk).Jangan main2 wo...badan kita ada satu je.Kalau rosak xda ganti.Tepuk dada tanya selera.

Take care.





10 comments:

  1. Setakat tok belum pernah gik kamek makan pil kurus sebab badan kamek secara semulajadi kecik walaupun banyak ney kamek makan. Tapi perut jangan dikatalah. Kadang-kadang upa semangka sepak. Tapi gerek mek madah ompuan cam ya mudah bontok mun dah beranak kelak. Sik tauklah bena ka sik or pakey nya ngatik kamek jak. Tapi kamek takut jwak nengar. Badan dah biasa kurus tiba-tiba jadi bontok. Nak ke sik selesa jadinya.

    http://angellovesoldier.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh jeles kmk bdn cm ktk.mkn bnyak pun stay kurus..T_T...bontokk ya kenak jg makan..susah..dahla malaysia merata makanan nyaman2 haha..

      Delete
  2. Petua senang kurus banyakkan berpuasa.. kalau orang ajak makan cakap je diet. InsyaAllah mendadak turun berat badan tu.

    ReplyDelete
  3. Mun kamek ambik pil kurus sah sah tinggal tulang rusuk kiri. Eyh? Hahahaha Erm, sik penah gik ambik pil kurus :)

    ReplyDelete
  4. KHASIAT DAN KEGUNAAN LAMI PELANGSING HERBAL BPOM:

    1. Menurunkan berat badan yang berlebihan tanpa efek samping,
    2. Menurunkan berat badan anda, hingga 5-15kg dalam waktu 2 bulan saja.
    3. Membentuk tubuh menjadi idial, singset dan seksi
    4. Menekan nafsu makan, mengurangi rasa lapar, menjaga tubuh tetap langsing.
    5. Membakar lemak, lemak yang berlebih di tubuh

    WhatsApps >>> 013-3196852

    ReplyDelete
  5. Dkat mna boleh mendepatkan ubat adipex tu?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. dkt klinik..tapi tak semua klinik ada jual..sbb dia ubat terkawal..n mst ade pengawasan doc..sy dlu pnh amik..n mmg turun..berat..lps tu stop dah..sbb klinik abes bekalan.. =)

      Delete
  6. Sy amik adipex.. Turun hampir 30kg
    Cuma kena tahan dgn kesan sampingan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous16/12/16

      Beli kat mana ya? Farmasi ada jual tak?

      Delete