Saturday, March 28, 2015

Scrub Beras : Menghalus dan mencerahkan kulit


Toink-toink.
Dah lama x post homemade penjagaan kulit.Harini share tentang scrub beras.Scrub ni scrub fevret kedua aku selepas Skrub Kopi

Antara kesan penggunaan scrub beras ni:
-Mencerahkan kulit (muka&badan)
-Kulit lebih glowing/xkusam.
-Kulit lebih licin.
-kulit lebih lembut/halus mulus


Beras(gunala apa2 jenis beras pon xpa)

kisar beras sampai hancur,xpayah halus sangat(kisar guna blender/tumbuk lesung)

 dah siap,simpanla dalam bekas buat stok,senang nak berscrub nanti xpayah susah2.

Cara guna:

boleh dicampurkan dengan madu

atau gunakan dengan lemon
lepastu scrubla kulit,xkisah la kulit mana2 area yang rasa macam kasar ke yang gelap tu gosokla situ,untuk muka pulak jangan gosok kuat2.Try amalkan scrub 2,3 kali dalam seminggu.Lepastu tengoklah hasilnya..wink3.have a nice day!

Antara skrub2 lain yang korang boleh try:





14 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. rajinnya buat beauty diy. hehe. sy kdg2 guna garam, but utk badan je la. tak berani nk guna kt muka sbb kasar sgt, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpernah guna garam lg.hehe...nak try la nanti

      Delete
  3. Anonymous30/3/15

    keren...sy selalu guna makanan kucing...tumbuk halus...ltak kt muka...gebu je rasa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow amazingg...nk tgk gmbr kulit muka.haha

      Delete
  4. Anonymous30/3/15

    xboleh... Bwekkk bwek....

    ReplyDelete
  5. Anonymous6/4/16

    madu tu madu asli ke madu yg beli kat kedai ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. madu asli sebaiknya..

      Delete
  6. Anonymous1/9/16

    Beras tue nk kene basuh dulu atau tetus blend..☺

    ReplyDelete
  7. Semua bahan mudah nak diperolehi..tinggal nk buat ngan tak je..hihi

    ReplyDelete
  8. x letak lemon dengan madu boleh tak.lemon pedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je..kai gitu mix air skit or mix apa2 yg kita nak

      Delete
    2. Boleh je..kai gitu mix air skit or mix apa2 yg kita nak

      Delete