Monday, November 30, 2015

Minum Cuka Epal Untuk Kuruskan Badan.




You ols perempuan memang pantang kalau dengar ada cara nak kurus kan badan kan.Mesti nk
cuba.hehe.Cuka epal/Apple Cider Vinegar ni banyak benefit dia untuk dalaman dan luaran badan.Antara nya dalam mengawal gula dalam darah,sakit tekak,sakit gout,rawat sunburn,kulit berjerawat.Tapi entry ni fokus kat cuka epal dalam membantu untuk kuruskan badan.

ni dua cuka epal yg aku amalkan.
Aku amek cuka epal jenama Bragg,dia unfiltered with the mother(pati) dia sekali.Yang sebelah tu pulak cuka epal daripada Turki.Aku xtau kenapa warna dia berbeza dengan yg jenama Bragg,maybe sebab dia dah filter kot tp ada pulak pati dia bawah botol tu.

Cuka epal ni baik untuk  sistem pencernaan,sangat sesuai bagi sesiapa yang nak detox badan ,mengawal gula dalam badan,dapat meningkatkan metabolism sejurusnya membakar lemak dengan lebih cepat,mengurangkan selera makan so xdalah asyik nak sumbat makanan je mulut tu.

Cara Pengambilan :
Bagi yg beginner yg baru nak try2 cuba satu sudu besar,campurkan dengan segelas air suam.
Kemudian bila rasa perut ok je,baru up kn la dua sudu camtu.

Boleh amek 2 kali sehari(awal pagi sebelum breakfast) dan sebelum tidur ataupun 3 kali sehari awal pagi,tengahari dan sebelum tidur.

Cara aku,aku tambah kan air perahan lemon dalam bancuhan air cuka epal tu.Lepastu minum.

Kalau korang nak try macam cara aku pun boleh,kalau xda lemon,nak letak madu pun boleh.

So far yang aku nampak kesan dia kat aku, kerap membuang dengan lancarnya setiap hari setiap pagi.Sesiapa yg ada sembelit boleh la try2 ni.Lagi satu kurang bernafsu nak melantak makanan.Hahaha.Aku baru lagi amalkan so xda banyak lagi perubahan nampak,tunggu aku update dalam entri masa akan datang okayhh.Ohye kalau nak lagi cepat berkesan kena jaga diet dan exercise sekali...xboleh harap ni je,ni bukan air magic minum lepastu berharap esok lusa badan macam supermodel Victoria Secrets..haha..xpe selow2..yang pentinggg semangatt tu untuk mendapatkan bentuk badan ideal.Chaiyok2 you guys..

amboiii awk ni pun kena amek cuka epal ni.















12 comments:

  1. qila pun nak ada curves ehehehehehe tak kisah la gemuk sikit ahahahah byk senanya yayayay
    haritu ada try. byk gila benefits apple cider ni wuhuw!
    hr tu ada pening kepala, minum je alhamdulillah ok heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..farra kalau rs sakit2 otot lepas workout selalu mnum terus hilang rs sakit tu..

      Delete
  2. Kalau pergi Jaya Grocer, selalu je belek2 Bragg ACV tapi tak beli sebab takut tak rajin nak amalkan untuk minum hari2.. Huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..hehe...tp mmg bagus sgt ACV ni banyak sgt kegunaan dia..

      Delete
  3. hehe, mormor pulak amal pati delima. sedapp. guna jenama gulsan.

    ReplyDelete
  4. Anda di tag hehe sila ke blog sy..join kalau tak keberatan hehe

    ReplyDelete
  5. Anonymous11/12/16

    sue admi berkata...
    Saya dah pernah try lama dah. Since 2012. Tp benti jap. Sbb lupe diri. Start balik Bila tengok IG organichana pos picture BRAGG. diorang jual product kecantikan organik. Tu terserempak. Dia rekemen buat apple cider+skit teh. And ltk madu skit. Rasa lemon tea I tell you.ahaha. thanks organichana!

    ReplyDelete
  6. Xkesah kan jenamanya?? asal kan ACV

    ReplyDelete