Wednesday, March 19, 2014

DIY:Jom Buat Sendiri Lips Scrub Bewarna ♥


Hey hey heyyyyyy kawan2 sekalian 
Bukan muka je perlu di scrub ,bibir pun mesti discrub..kalau x camne nak dapat lips sexayy macam
 Angelina Jolie tu.


lawa bini dak Pitt ni kan..warhhhhh
so untuk menghilangkan bibir mengerutus kita mestilah rajin scrub untuk buang segala sel2 mati yang menghodohkan bibir kita tu..lip scrub ni kalau korang rajin boleh je buat sendiri..jimat sikit kan.Senang je nak buatnya,bahan2 pun bukan senang nak dapat.

Bahan-bahan 
-Gula(gula kasar/gula kastor/gula perang)
-Minyak zaitun
-Madu
-Setitis pewarna makanan(xkesah la nak warna apa)
-Bekas kecik(kalau ade bekas krim,moisterizer yg kosong recycle je)

Gaul semua bahan2 tadi hingga sebati,then letak dlm bekas,simpan la lam peti sejuk(bg thn lama sikit)

aku letak pewarna pink..

kalau nak tekstur lebih halus,gunala gula halus

 lagi close up :D
scrub2 lain yang pernah aku try antaranya:

jangan lupa #prayformh370 ...take care :D

16 comments:

  1. uik...blm penah gk cuba scrub2 utk bibir..hehe..nice sharing..
    btw, thanks mempromosi garnier acne ari ya..kmk pakey kinek n yeay!muka dh kurang jerawat kecik2 n btambah licin..heeee...

    click inti utk ktk.. :D

    ReplyDelete
  2. rajin ktk berscrub.. bagus2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep..jaga awal2..hehe..:3

      Delete
  3. Farra! Tak luka-luka ke bibir di scrub dengan gula kasar tu... thanks! sharing... teringin jugak nak cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. X..farra scrub slow2 je..tp kalau nak lebih slamat pakai gula halus..pun blh jugak..

      Delete
  4. ehem! orang laki boleh buat jugak tak ? haha

    *nice blog. jemput ke blog kite pulak ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..kalau nak bibir sexy macam johnny depp..

      Delete
  5. back to nature.
    bagus ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep..sy suka cara semulajadi..selamat dn jimat

      Delete
    2. Anonymous29/10/14

      sis kalau letak dlm bekas kan pastu biar je kat luar semut tak naik ke? hehe

      Delete
    3. semut mmg pantang je jumpa gula..tapi kalau letak dlm bekas penutup dia ketat xpe..

      Delete
  6. Anonymous3/11/14

    Kalau takguna minyak zaitun boleh guna apa eh? Teringin nk cuba ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. minyak kelapa dara pn boleh...:)

      Delete
  7. Anonymous27/4/15

    Kalo buat nie, tade tarikh luput kan ?? Means elok sampai la habis gune yer .. ??

    ReplyDelete