Saturday, July 4, 2015

Kad Raya.


Assalamualaikum dan salam sejahtera~

Pejam celik,pejam celik lagi brapa hari je dah nak raya eh.Cepat betul masa berlalu.Dah beli baju raya?kuih raya buat ke beli ?hehe...

Tiba2 teringat zaman dulu2,masa zaman sekolah.
Bertukar2 kad raya dengan kawan2 kat sekolah.Kalau kawan yang jauh2 berkirim2 kad raya.Eee sronok gila time tu kumpul kad raya..siap ada yg lekatkan duit 10sen,5 sen(kekonon duit raya) kat kad raya tu.Aku paling suka kad raya yang kartun2 tu,kelakar2 je dialog kartun tu.

contoh kad raya kartun


Rasa macam xlengkap kalau xda kad raya time tu.Aku dulu siap buat diy kad raya untuk crush aku..gunting2 kertas warna warni tu,tampal rumput,tampal bunga,lukis ketupat..hahaha...
Ada orang dia gantung kad2 raya kat dinding rumah dia,buat hiasan.

Semalam posmen tiba2 bagi aku satu surat ni.Bukak2.

eh kad raya.


rupanya kad raya dari member blogger, Momoy .Thanks Momoy!!!!.hehe..lama gila xdapat kad raya dari kawan.Nostalgia nya.Yang ramainye copy paste ucapan raya forward2 kat Whatsapp je..



14 comments:

  1. serius dulu kad raya femes.... nak2 kumpul majalah ujang potong gmba dlm tu nak buat kad raya... skrg semua wasapp...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa kreatifnya..blubang2 majalah ujang digunting..haha

      Delete
  2. bestnya dapat kad raya, dari blogger pulak tu. hehe. dah lama tak dapat kad raya. maklumlah zaman sekarang dah advance, semua forward mesej kat whatsapp je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...tu yg excited bila dpt wlupun style lama..hehe

      Delete
  3. lawa gila kad raya kartun tu... aie kot yg lukih.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah suka kad raya katun2..yeke ankel o.O''...

      Delete
  4. Untong la dpt kad raya.. kmk xpat thn tok.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaka..xpa..thn dpn kmk kirim kad raya utk ktk..haha

      Delete
  5. saya dah lamaa tak dapat kad raya ..haha , Untung laa farra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa..satu je dpt..haha

      Delete
  6. Kad raya.. Nostalgia.. Zaman sekrang tak main sangat da kad raya.. Rugi-2.
    Jemput join segmen Yaya
    http://stnrsyfh.blogspot.com/2015/07/segmen-memoir-of-ramadhan-by-yaya.html

    ReplyDelete
  7. Kamek pun dah lupak tahun bila last kamek dapat kad raya --'

    ReplyDelete
  8. wahhh nak kad raya jugak !

    ReplyDelete
  9. suka tengok kad raya yang berdialog tu. Hahah

    Untuk pertama kali dan terakhir kali dapat kad raya dari sahabat di sekolah rendah. Setahun sebelum dia pindah sekolah,, darjah 3 tak silap. Hahah. Entah mana lah dia sekarang...

    Kad raya sekarang boleh tahan gempak dan moden. Sayangnya, tak ramai dah yang mengamalkan kiriman kad raya termasuk diri sendiri. Hhuhu...

    ReplyDelete