Friday, September 13, 2013

Review:Skincare Eskinol.



Bello.
Eskinol.Korang familiar ke dengan skincare ni.Aku rasa org Sarawak/Sabah lebih familiar dengan jenama ni sebab memang sangat senang jumpa kat sana.Produk ni berasal dari Philipines diimport oleh Borneo Pharmacy Kuching Sarawak.Antara produk dia yang aku dah cuba facial cleanser dia yg merangkap sebagai toner,scrub dia dan jugak cream dia.

klik gambar untuk tumbesaran
1)Papaya Smooth White-Facial deep cleanser
Aku beli yg ni sebab saje2  sebenarnya.Saja nak try.Arahan belakang cakap ambik facial cotton then tuang sikit cleanser ni patu sapu kat muka and leher.Then check cotton tu..DAKI!!!!!eww kotor jugak muka aku walaupun lepas cuci pakai cleanser.Memang bersih clear la muka lepas pakai cleanser tu.Actually cleanser ni toner,pakai lepas cuci muka.Memang sangat menyegarkan ,muka pun jadi ringan.And bestnya dia ada anti-bacterial formula(anti jerawat).Jangan guna selalu,ada alcohol,boleh rosak kulit muka.Perubahan dia kulit muka lebih licin  dan parut jerawat pudar.Yela sebab papaya kan.Memang mencerahkan kulit.Ohya bukan perisa papaya je(perisa???) ada jugak yg lain macam timun,lemon.

setakat ni aku dah try lemon dan papaya

2)Then bila da suka ,aku beli produk lagi satu iaitu Papaya Smooth White-Facial Scrub.
Juga anti-bacterial formula.Struktur scrub dia xdalah kasar sgt mcm ada sesetengah scrub muka,lembut je kat kulit.Aku bantai sapu sikit dekat badan kadang2.HAHA

3)Cream Muka:
Gluta Milk Whitening Cream plus milk essential dan SPF 16/PA+.
-Yang ni aku x suka sangat pakai kat muka sebab produk gluta2 biasa berminyak kat kulit aku.Aku just pakai kat leher n kat badan hehehehe..sekati2 je.Tapi kadang2 gatal pakai jugak kat muka.Bau dia wangi cam bau susu dutch lady.haha..

Oxygen Skin Renew plus sea mineral+marine collagen
-oleh sebab aku suka mkn seaweed pure marine collagen aku try jugak yang ni.Dia membantu dalam pembentukan sel2 kulit yg baru dan menegangkan kulit wajah,kira melambatkan proses penuaan (perlu jgk walaupun baru 23tahun..hehe).Bau dia xwangi mana pun,macam bau shampoo clear(mandai2).Yang ni xberminyak pakai dia.Kira ngam la pakai kat muka aku.
depan

blakang dia..klik kalau xnampak
semua ni aku beli time balik Sarawak bergawai haritu.Senang sangat nampak produk ni kat sana.Terutama yang cleanser tu,yg cream2 tu aku beli di farmasi sana.Macam2 produk skincare nak cuba,biasalah perempuan(geleng2 kepala).
Have a nice day!







14 comments:

  1. xpat mbak semayang la mun ada alkohol..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cleanser/toner ya jak da alcohol.p time amk wuduk ilang la ya.

      Delete
  2. Mowk mewk coba jwak. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cbala..Netau ngam ngn skin ktk :D

      Delete
  3. penah pakey cleansernya..nang bagus utk muka... ;)

    ReplyDelete
  4. menariknya...
    mahal ke dear =)

    ReplyDelete
  5. Anonymous15/11/13

    dulu jb ada jual sekarang tiada!! stress nyaaa....
    any idea mana boleh beli online ke apa ke? please....muka sesuai eskinol je ni. email me at seegup_casey@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. stakat ni blum jumpa plak yang jual online eskinol..sedeyyy..ok nnti inform u if ada.

      Delete
    2. Hi saya jual online, pj
      Boleh PM saya +60147204446

      Delete
  6. hai farra. boleh tak nak kirim u beli skincare ni?

    ReplyDelete
  7. Anonymous21/6/14

    Vivi aryieana ad jual eskinol daycream,night cream n soap @vivishop74 instagram

    ReplyDelete
  8. Hye,sy ada jual eskinol..boleh WA atau telegram 0138440073..

    ReplyDelete
  9. Sis farra kikibum bole kirim tak krim dgn scrub kat sarawak tu?kat sabah puas cari xda

    ReplyDelete