Friday, July 11, 2014

Jenis2 Orang Di Facebook.


Assalamualaikum,Salam Sejahtera,Salam Ramadhan..

Ehem2~Entri kali ni tentang jenis2 orang yang akan kau jumpa di Facebook.
Xkira la kawan yang kau memang dah kenal ke atau orang xkenal langsung.
Mesti ada jumpa kawan fb  yg perangai macam kat bawah ni :

1)Jenis yang xpernah update/pos something atau mengomen kat pos kau,tapi baca semua yg kita pos(aku kadang2 macamni.haha)

2)Jenis yang xpernah komen ayat panjang2,yang selalu ditaip cuma LOL/LMFAO/WTF/HAHAHA ataupun komen smiley je.

3)Jenis yang mmg popular/hot stuff.Baru berapa saat dia pos gambar korek idung,dah beratus orang like dan komen.

4)Jenis yang gila copypaste.Kalu benda bagus dia copy xpe,ni status yang ntah betul tidak dia copypaste.

5)Jenis liker.Ni kaki like.Habis penuh notification orang dia hentam dengan like dia.Komen jarang sekali.

6)Jenis drama king/queen.Sikit2 dia post benda yang dia xpuas hati,komplen tu komplen ni kadang2 berjela panjang luahan hati dia.Kalau boleh dia nak satu dunia tau dia tengah bergaduh dengan bf dia,family dia.

7)Jenis obses bergambar.24jam dia pos picture dia,dalam satu hari tu 4,5 kali tukar gambar DP dia.

8)Jenis gamer.Kejap2 notification datang,bila bukak game request/game invitation!.Aku paling hangin dengan yg satu ni :3

9)Jenis lapar like.Ni kadang2 sampai pm terus semata2 suruh kita like picture,like page dia(feeling artis hollywood).Ada tu sampai tag berpuluh2 orang semata2 nak dapat banyak like..paling teruk guna AUTOLIKE .. =..=' .status bodo2 terus dapat beratus like dalam masa 1 minit..

10)Jenis gila update.Semua diupdate,yela kita selalu dengar kan "facebook aku,aku pos sukahati aku nak".Tapi sampai dah buat orang annoying gila,semua orang jadi fedup dengan kau."Baru habis lepak di Starbuck","Saya dah berambut pendek,gunting kat Saloon Kak Limah tadi","Tengah minum air teh cecah biskut tiger"..sambil tu siap tag tempat tu..terlalu banyak information kau share..

11)Jenis kuat gadoh.Ada je point dia nak gaduh kat status orang,kat picture orang.Ayat yang digunakan selalunya menyakitkan ati,mencarut2,suka menyindir2 orang kat status dia.

12)Jenis Pengomen setia.Tiap kali kau update status,update pic,dia wajib ada komen.

13)Jenis show off.Beli handphone baru terus update kat fb,lepak starbuck pos air starbuck(xmain aa sirap limau mamak),pergi gym fefeeling ada six pack pun update sekali gambar angkat dumbell..yela dia sorang aje mampu bayar masuk gym.haha..

gigih menaip status best2








19 comments:

  1. hahahhaha dah selalu sangat kesemua diatas. hahaha dann saya salah sorang nye. kihkih

    ReplyDelete
  2. macam2 jenis ada.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ejul..slm ramadhan.

      Delete
  3. kmk mun org pelik2 cnfirm mek unfollow terus...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama kita deng..terutama yg annoying pelik semacam..

      Delete
  4. macam2 orang sekarang :)

    ReplyDelete
  5. hahaha...sentap kmk ngan entry tok
    kamek jenis nok no. 1
    update status sikda. ngga status org jak
    kihkih
    sik tauk apa mok update

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita serupa deng..hahaha..xtau nak komen apa...scroll2 baca,like status,offline ..hehe

      Delete
  6. nombor satu tu kiter ,,, hehe ,, bukan setakat kat facebook ,, kat blog pun sama ,, #silentreader

    ReplyDelete
    Replies
    1. OHOHOH..skrg dah tau budaknerd ni salah sorang silentreader..:D

      Delete
  7. macam2 perangai kan niesa? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. niesa?..slh nama kamu ni yunk..farra :D

      Delete
  8. domo kun15/7/14

    Mcm2 jenis perangai la facebooker kt dlm fb kan..saye pengelike setia fb kekasih hati saya..apapun yg dia post,saya akan like..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oyeke..untunglah dpt kekasih cm awk ye..:D

      Delete
    2. domo kun17/7/14

      Memeyyy arr.. Hehe :-D

      Delete
  9. la hawla wala quwata illah billah :)

    ReplyDelete