Tuesday, July 8, 2014

Review Pendek:Asus Zenfone 4 dan 5.

.
Halu2,
Amacam puasa?
Meh sini,aku nak share sikit psl gadjet yg baru aku pakai.



Aku kenal brand Asus ni pun sebab kawan2 aku ramai pakai laptop dia.Tapi sekarang dia dah keluarkan smartphone yang omagawd so sexy macam kat picture atas ni.Kebetulan handphone Sony aku buat hal,aku tengah usha2 smartphone..mula2 ingat nak try Lenovo.Lenovo tgh hot sekarang ni..tapi terjumpa iklan Zenfone ni kat Facebook..terus jatuh cinta..google2..mula2 macam x caya harga semua bawah 1k.Masa tu lom publish g kat Malaysia,kecewa aku.Tapi disebabkan nak jugak..aku tunggu jela.Terus sambar zenfone 4(merah) dengan Zenfone 5(putih).Zenfone 4 bagi kat mama aku,sebab dia nak selfie2 katanya.haha..



sekarang dah masuk seminggu aku pakai.Bagi aku not bad lah,aku suka camera ,dia best.Yang zenfone 5 ada low-light mode.Dalam gelap pun boleh terang gambar TANPA flash.Jangan risau dia ada flash.Selfie camera depan pun boleh tahan, 2 megapixel(perempuan kan suka berselpie2).

ni antara efek2 camera dia(zenfone 5 punya)

sesetengah pic yang aku snap guna Zenfone 5-pic aku yg tgh selfie dgn mata bereyebag channel tu hasil camera depan dia :3

yang ni pulak hasil dari zenfone 4..5 megapixel je tapi cantik kan kualiti pic dia.. :)..(tahik mata kucing aku pun nampak gempak)
aku nak grab zenfone 6 sebenarnya tapi lambat sgt masuk Malaysia..terus amek Zenfone 5 je,tupun nasib baik ada stok,cepat habis.Tapi Zenfone 5 pun puas hati dah.Main game pun boleh tahan,belum lag lagi takat ni.Cuma...sound dia kureng,aku jrg nak layan music guna dia..=_=..Sound Sony aku still de winner..Bateri biasalah,smartphone..cpt habis..apa lg eh.siapa2 yang nak try beli Zenfone..yang suka berinstagram,berselfie,acah2 photographer..aku suggest  Zenfone,murah lepastu berbaloi.Best camera dia :3..wiwi~











20 comments:

  1. nang kacak.. sa mok juak.. hehe..

    jemput join ktk.. :)

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2014/07/segar-bersama-fresh-care-dan-safe-care.html

    ReplyDelete
  2. wow...smartphome nya nang kacak
    kmk tok dari dlok mok nukar hp. tapi bila mok nukar mesti kmk asak syg sebab asyik mikir baik kmk simpan jak dalam asb.
    huhu... tapi next month ya mikir mok nukar gik tapi mesti kmk asak baik nyimpan jak
    huhu... akhirnya sampey kinek tok masih makey hp lamak.

    jeles kmk ngga hp ktk tek farra =)
    blanja kmk juak

    ReplyDelete
  3. wahhh..mcm best jak...kmk tok bercita2 nk tuka yg baru tp blm ada rezeki lebih gk...hehe..mayb boleh cuba asus pas tok..nice review!

    ReplyDelete
  4. Google review asus zenphone termasuk blog ini... hehehe... thanks untuk info.. sy nak sambar jugak !!!! Hehehe..


    Harga camne ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambarlah satu..hehe..recommended sgt.harga is below 1k ..sy beli zenfone 5 ni rm599..

      Delete
    2. hi.. saya beli zenfone 6 semalam. saya ada 1 sim kad ja,patut letak kat sim1 atau sim2 ?atau kat mana2 pun tak kisah? then b4 ni saya guna umobile data plan.so kat zenfone nak setting kat mana untuk dapat kan semula data plan tu?sebab semalam try ,tak dapat connection...

      Delete
    3. letak mana2 pun boleh.sy letak kat sim1..dah try tgk kat setting?kat situ cuba klik kat "dual sim card setting" or try cari kat "more" patu mobile network?suggestion je ni..:)

      Delete
  5. sound teruk sangat ke ye? ingat nak beli zenfone 5 ni. tapi saya jenis suka dengar radio.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdelah teruk sgt..biasa2 je..x superb mana..boleh je dgr radio :D

      Delete
  6. Saya dah angakat zenfone 5 2gb rem...perh...memng berbaloi....main game brpe lme pun still xdevhang stkat ni....bru pkai 1 bulan...harga pun murah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..agree..sy pun gamers jgk..xhang lg stakat ni :D

      Delete
    2. ya..agree..sy pun gamers jgk..xhang lg stakat ni :D

      Delete
  7. Anonymous20/8/14

    Haii... Mana nk cari cover zenfone5 nie ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt kedai hp ada jual..biasa jumpa yg getah2 n flip case tu..yg cecomel xjumpa lagi :(

      Delete
    2. Anonymous5/11/14

      salam, nak share link ada case untuk zenfone comel2 :)
      http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=838498&extra=page%3D1

      Delete
  8. Anonymous26/8/14

    Kat lelong bnyk cover zenfone 5...smart2 lg..

    ReplyDelete
  9. zen5 ade bateri x sbenarnye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada.tp non-removable..

      Delete
  10. Kenapa ea front camera zen4 die gelap ea wlaupon cahaya trang?

    ReplyDelete
  11. Nice..Asus is the best..

    ReplyDelete