Tuesday, December 15, 2015

5 sebab leave group Whatsapp.


Dalam whatsapp aku ada dua-tiga group whatsapp je : Family dan Kawan Rapat(2-4 orang je dalam grup tu).Sebarang group ex-classmates sekolah menengah ke,ex-classmates sekola rendah ke,ex-classmates college,grup diet ke,kalau ada orang masukkan pun aku msg admin privately btau aku nak left.haha.Aku x cakaplah aku nak menyombong ke apa.Tapi adalah certain sebab yang aku xberkenan.
Antaranya:

1)Borak kosong yang tah  apa-apa
Yang x melibatkan semua ahli group.Sampai ahli lain terpaksa melayan kan je bunyi notification bertalu2 masuk,tapi borak tah pape.Kadang2 aku mute kan je.Tengok2 je dah 1000messages.

si A: bedah,ingat lagi dulu zaman sekolah,kau kapel dengan bidin kelas hujung tu?tiap hari rehat     dating tepi tingkap.
si B : ahahaks,kau ingat lagi kenangan tu!!
si C : si bedah dulu,kalau bergaduh aku selalu jadi penasihat dia hahaha..
si D : KRIKKK2(diam baca je sebab xtau cerita)
si E : wow yeke?(xtau nak balas apa,jd balas je 'yeke')



2)Ratu/Raja copy paste.
Kalau boleh berjela2 menda dia copy paste tu.Semak nak scroll2 cari msj dari ahli lain.

3)Kaki Gambar.
Memang jenis suka share gambar.Kadang2 selfie dengan pakwe/laki ke gambar kucing dia  pun nak disend ke group.Satu dua gambar boleh terima lagi,ni kalau sehari dah berbelas2.Kesian kat orang yang auto download media,memang semak la gallery dia dengan gambar kau yg tah papa..

4)Send gambar/video yang menjijikan/mengerikan.
bukan pic lucah je tapi pic orang accident ke,atau video orang makan benda yang menjijikan ke..ergh.Pantang aku.

5)Confuse.
Aku salu gak tersalah chat kat grup padahal tengah chat dengan sorang kawan ni.Perghh nasib baik x termengumpat haha..Belum lagi kalau tertekan voice chat,mampus tershare perbualan dengan apek jual ikan kat pasar.Mau seminggu kena bahan dgn kwn2 kat group.

ada tu lepas aku leave group,ada kawan sorang dari group mesej aku tanya napa aku leave,kecik ati admin,kawan2 lain semua tanya pasal kau,cakap kau ni macam bagus la apa la.luls.Hati orang je nak jaga,sendiri bila.Sejak tu whatsapp aku bertambah aman damai permai sentosa.Group chat ni dalam hp je riuhnya,bila kata reunion nak lepak ramai2 xdanya.Masing2 sibuk ngadap hp masing jugak..haha


22 comments:

  1. Samalah kite.. tambah2 mix girl and boy sembang benda-benda yg merepek je kat group ws tu. Chat among girls okay lagi laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak laki kuat mengusik membahan orang je kejenya haha..

      Delete
    2. sama la kita jugak, baru left group..mula2 invite akak, lepas tu remove akak, lepas tu invite group lain..eh..eh..ingat kita ni tali ke ape..terus akak left je grup tu...grup blogger femes gak tu...nyampah jugak rasanya..hihi

      Delete
  2. I know that feeling when people chat like we all know the same thing =,= but to me just never mind something like that , as long as they are not disturbaing with a "Bad words neither of gossips that include me to their situations because that was pretty annoying . Waaa . buy the way , Nice post :)

    - Syamsid Blog -
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula,last2 kita jadi "cctv" among them haha..thanks 4 dropping by...

      Delete
  3. Hahaha..sy kan tak boleh pon leave, byk gila group whatsapp, stp subject dekat uni tu..kalau amek 7 subjek, tujuh2 ade group ws..sigh..kalau baca pun yg penting2, kalau tak penting sy change setting tu jd mute slama sthun XD hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah,ni mute smpi setahun buka2 je dah berpuluh ribu notification ni hahahaha

      Delete
  4. haha tahu takpe. rimas la bila terlalu ramai group whatsapp. phone pun boleh hang sebab chat masuk bertalu-talu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fatin,dh selalu sangat dulu hang..kdg2 sampai kena uninstall kejap whatsapp tu..

      Delete
  5. ada baiknya whatsp private jea kan. mmg menyemak whtsp group. huish. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kalau boleh nak letak status whtsapp "JANGAN ADD KE GROUP TANPA IZIN" haha xD

      Delete
  6. Haha. Setuju dgn reason2 kat atas tuh. Tp, setakat ni mampu mute kan je. Tak leave pun. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. salu gak mute..sampai bratus2 noti.haha..

      Delete
  7. grup wassap Lissa ada 3 .. yang aktif 1 .. 2 lagi krikk krikk. hahahaha

    ReplyDelete
  8. baca entry ktk nang cun gilak kmk rs mok group sigek tok
    group family tp member dlm ya byk gilak, mesej nang sentiasa masuk, sekali buka ratusan masuk, ginei mok baca, dlm sehari brpa kali bukak..hadoi rs stress juak..rs mok exit group tp takut juak org kecik ati

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya.sama juak kmk... problem utama takut cdak kcik ati,tp dah nekad.pejam mata terus click leave ..haha..

      Delete
  9. Replies
    1. ye awak memang comel macam kak ton :3

      Delete
  10. kan??? paling tak suka ajak jumpa, bila da jumpa tengok nset...pergh! panas aje rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha btl, xdpt nk buat pe.Teknologi ni memang mendekatkan orang jauh,tapi menjauhkan orang dekat gituu..

      Delete
  11. Group banyak sangat semak jea. Tapi kekadang tu tak sampai hati nak left sebab ada cikgu sekali dalam tu . So mampu clear chat dengan mute setahun jelaaaa

    ReplyDelete
  12. hahaha sebab-sebab yg sama kenapa saya buat perkara yg sama xD

    ReplyDelete