Thursday, June 23, 2016

Trend baju raya 2016.

Saja letak pic bunga api(simbolik raya hehe)
Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Wow lama gila xupdate blog ni...dah nak raya dah.Puasa okay?.Baju raya dah beli ke?

Aku x beli lagi.Baru nak plan buat/tempah je tapi macam dah terlewat.Tailor smua dah tutup pintu.huuuuu..ni baru balik dari kg aku kat Sarawak,beli bnyak kain batik songket Sarawak.Nampaknye carry on raya tahun depan.huks.

Ni ha dia kain batik Sarawak aku grab sikit ritu.Geram tgk.
Aku tengok kebanyakan physical shop/online shop..designer2 bnyak keluarkan baju raya style kebarung dan kurung dokoh untuk raya tahun ni.

Lawa giler kaler ni.
Kebarung.
Kebaya+kurung= kebarung(eh betul ke xni,main entam aku mix kan).Aku berkenan pulak tengok kebarung,mula2 tengok ritu "erh old fashion nye style",tapi bila tengok berkali2 ayu pulak,simple je n sopan.Macam berkenan dah.Tapi kalau korang rajin usha online shop mmg banyak dah sold out dah style kebarung2 ni...ramai kot tema kebarung.

Kurung dokoh.
Basically just plain baju kurung yg ditampal dgn dokoh patch.Simple je tapi nmpak exclusive je bila da pakai.

Aku rasa makin lama makin minimal je style baju raya.Minimal tapi cantik.Tapi ada juga orang yg masih suka style lace2,rambu2,blink2 kan.Lain orang lain citarasa.

Yang baju raya lelaki pulak banyak trend jubah or kurta.Macam2 design,yang smart ada,yang pelik pun ada haha.Ada tu berikat kat pinggang la,berenda la.Dah macam style baju perempuan pun ada.

Berkenan yg polka dot tu,nak suruh bf pakai time raya.Cute lahai corak dia.pffttt
K.Salam Ramadhan.
Take care.

13 comments:

  1. khannnn! style habis^^

    ReplyDelete
  2. masih setia dengan baju kurung biasa untuk raya tahun ni...:D

    ReplyDelete
  3. cantiknya kain batik sarawak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye cantik2..leka memilih.bnyak sgt corak.

      Delete
  4. Satu lagi trend jubah floral printed

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yela bru tringat.mmg bnyk desingner kuarkn fshion jubah printd..

      Delete
    2. eh yela bru tringat.mmg bnyk desingner kuarkn fshion jubah printd..

      Delete
  5. IQ pun ada jual baju kurung dokoh tu..boleh ke IG shop IQ @iezqiscollection kalau nak jenguk jenguk...postage masih sempat sebelum esok~ heee

    ReplyDelete
  6. Bekenan ngan baju ungu tua ya. Dah nak raya dah. Kamek sik pernah nangga pun baju raya kamek taun tok sebab sidak keluarga mertua yang uruskan. Yang penting mesti plain sebab sidak molah makey kain satin jak. Mun mek mpun molah tek, mok mek tambah dokoh nok dapat disereka ya. Pakey nyuroh meriah sikit. Ihik-ihik. Diari Mommy Muhaimin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow smua sdondon la ktak dgn fmly mertua raya thn tok..

      Delete
    2. Wow smua sdondon la ktak dgn fmly mertua raya thn tok..

      Delete