Tuesday, April 9, 2013

Collagen Asli Kaki Ayam



♥ Aku dengar baru2 ni..crita kurang enak tentang rumpai laut ataupun yang lebih dikenali dengan nama Pure Marine Collagen sebenarnya xmempunyai apa2 collagen pun..sebelum ni pernah juga muskil tentang kolagen dlm rumpai laut tu,tapi berkesan sangat untuk kulit aku tu yang abaikan.Anyway ada kolagen atau x,aku tetap order n makan rumpai laut cos rumpai laut memang kaya dengan pelbagai nutrient,zat2 yg bagus untuk badan kita , mempunyai faktor antioxidant dan juga faktor anti-penuaan .Rugi berhenti makan.So teruskan.

Okay kembali ke tajuk besar :Collagen Asli Kaki Ayam.
Anyway sapa2 yang suka makan kaki ayam tu.Tak kiralah masak mcm manapun sama ada sup kaki ayam ke,kaki ayam panggang ke,bubur kaki ayam..untunglah.Sebab apa untung?? kaki ayam sendiri ada kolagen tersendiri yang well bagus la untuk kulit kedut2(asal kolagen je kait dengan kedut..lol)..kalau tengok mostly Chinese nampak younger daripada umur dorang adalah sebab pengamalan makan kaki ayams...sedap ke?ta tahu sebab aku bukan pengemar kaki ayam sangat.aku lebih mencintai buntut isi ayam je(ohhh KFC)..tapi lepas dapat tahu tentang kolagen ni rasa macam nak buat lauk kaki ayam tiap hari..:D..KUNUN.

ini kaki ayam hidup


ini kaki ayam meninggal



sup kaki ayam..thanks google image..:D

noo!!..adek2 kaki dia ni jangan..





3 comments:


  1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  2. Nak makan hari-harilah lepas towk. Balit umah soh mak masak sup kaki ayam.

    ReplyDelete
  3. "Cool post!
    Much love,
    Wengie
    www.wengie.com"
    "Really enjoyed my stay here on your blog <3

    ReplyDelete