Wednesday, May 15, 2013

DIY: Masker Tepung Beras



Orang Asia dengan beras memang xdapat dipisahkan.Tiap hari menatap beras(kecuali yg berdiet xmkn nasi tu yek =_=).Petua kecantikan dengan beras ni pun femes dari org Asia.Oleh kerana cuaca agak panas baru2 ni menyebabkan kulit rasa xbest ,kulit burn sikit jadi timbul lah kerajinan untuk memakai masker beras ni.Simple aje bahan2 dia.

Kebaikan beras:Menjadikan kulit nampak lebih muda,licin,berseri,halus dan cerah.

Bahan Utama:Tepung Beras(ada dijual kt mana2 kedai,dun wori)
Bahan extra: kau nak tambah madu pn boleh,tambah olive oil pun boleh,tambah yogurt pun boleh,aku just tambah seaweed jelly aku :D
Then gaul2 kacau2 sampai sebati macam kat bwh ni.

the bau also so yummy..
aku guna time sebelum mandi,aku buat masker n lulur badan sekali.xkan muka je dapat layanan special kan..satu badan la besh.sapu rata satu badan dan muka..sejukk btl mask ni..then tunggu 10-15 minit ke..sampai badan&muka ko keras xdpt gerak..basuhlah muka&badan lepas tu.


Gambar ats tgh pakai masker dia dulu.Bkn main selekeh lg sampai masuk dlm hidung.
Lepas basuh semua jangan lupa sapu moisterizer ok..sebab mask ni keringkan kulit sikit lepas pakai,sebab tu aku campurkan seaweed.Seaweed jelly lembabkan kulit :3..
Selamat menyambut hari guru..kepada ayh aku dan guru2 diluar sana..love yaa!!!!






5 comments:

  1. wahhh :D
    kmk just selalu cuci muka ngan air beras jak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah bgslah..berseri2 la muka ktk..

      Delete
  2. apa lagi slain tpung beras boleh guna ea?
    kalau plain ogurt je die cm cair skit ..huhu

    ReplyDelete