Sunday, May 12, 2013

Temuduga MasAirlines Cabin Crew



Pon2~
12MEI-Selamat Menyambut Hari Ibu dan Hari Jururawat!Love u mum,love u jururawat!!
Apa yg korang beli untuk mak korang :D..
anyway balik ke tajuk asal.Temuduga Kakitangan Kabin MasAirlines.Ada sesiapa yg berminat nk jadi pramugari/pramugara boleh la juin ye.Xsalah mencuba.




Kelayakan:

  • Wanita,Warganegara Malaysia berumur antara 18 hingga 35 tahun semasa tarikh temuduga.
  • Minimum SPM atau kelulusan yang setaraf dengannya yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia serta lulus dalam Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, matematik dan 3 subjek lain yang diambil dalam satu peperiksaan.
  • Fasih bertutur dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. Penguasaan bahasa lain adalah satu kelebihan.
  • Sihat tubuh badan dengan penglihatan baik dan tidak rabun warna.
  • Ketinggian minimum 165sm (lelaki) dan 157sm (wanita) dengan berat badan yang seimbang.
  • Memiliki personality dan penampilan yang menarik dan bermotivasi tingging ke arah kecemerlangan di dalam khidmat pelanggan.
and aku dengar ada syarat extra yg mengatakan xboleh ada parut kat badan. =_=
(tangan aku penuh parut cakar kucing wey,ngeri)

Pendaftaran: 8.30 pagi-12tengah hari
Sila bawa bersama My Kad,sijil asal dan sijil SPM atau sebarang kelayakan akedemik yang lebih tinggi,biodata dan gambar bersaiz passport terkini, dan mengisi dengan lengkap Borang Permohonan Kerja Malaysia Airlines.

Untuk melancarkan pendaftaran,sila hantar borang permohonan yang lengkap ke recruitment@malaysiaairlines.com

Pakaian: 
kemas,menarik dalam berkebaya(dia nak tengok ada gaya seorang seorang future cabin crew dlm diri kita atau x) atau pakaian formal(seluar/ skirt paras lutut).Kasut?kasut tutup lah,jangan pakai slipa jepang k.

Tempat Temuduga:

Kota Kinabalu-18 Mei- di Le Meridian(Jalan Tun Fuad Stephens)
Melaka-18Mei-di Ramada Plaza(Jalan Bendara)
Kuching-25 Mei-di Hilton Kuching(Jalan Tunku Abdul Rahman)
Pulau Pinang-25 Mei-di Hotel Royal(Jalan Larut)
Kuala Lumpur-8Jun-di Malaysia Airlines Akedemi(Jalana SS7/13 Kelana Jaya)

Untuk keterangan lanjut dan muat turun borang permohonan sila layari malaysiaairlines.com

Gudluckkkk!!! sapa yg pergi temuduga nanti..aku maybe kot..jauh menyimpang.Dari nurse bertukar karier ke pramugari..haha..


aku selalu pikir,siapa yg selalu amik pic kpl terbang tgh terbang..superman??


3 comments:

  1. Replies
    1. tangan berparut knk ckr kucing tok.haha..cerewet interview cdk ya sometimes,if gigi senget sikit pun cdak ya xmok..tp try jakla..mna tau rezki..haha

      Delete
  2. dolok kmk cita2 mok jd stewardess tp memandangkan kmk pendek kmk lupakn jak cta2 ya. hahaha :D

    ReplyDelete