Friday, February 28, 2014

Review: Al-QURAN RUMI


Helllllo helllo hellloooooo!
Hari tu Fynn Jamal ada review satu blogshop kat instagram dia.Blogshop tu ada menjual Al-quran rumi.
Wah eksaited aku.Aku xdala perfect sangat membaca Al-Quran ni.Dan xdalah pikir wah senang ah gini,xyah tengok yng bahasa arab lg..No...aku pikir maybe dia boleh membantu kita membaiki cara bacaan kita,yelah dah tua2 ni brain kita makin lemah(haha)..nak belajar jangan sombong,nanti sendiri yang rugi kan..so here we goes..
ni instagram dia,boleh pm dia terus kat no Whatsap dia tu jugak kalau nak order

banyak feedback cakap owner dia lemah lembut,bagus melayan customer..mmg terbuktilah,senang berurusan dengan owner dia ni..

tadaa..ni aku punya saiz A5
korang tau risau gila aku time terbaca tentang kemalangan maut yang melibatkan dua kakitangan poslaju dan lori poslaju dorang yang hangus rentung tu..aku tengok pic lori tu habis parcel2 rentung,ingatkan al-quran aku sekali..sekali selamat sampai kat tangan aku..alhamdulillah..
Dalam Al-Quran ni ada :
1) Lengkap 30 Juzuk dan Terjemahan
2)Rumi(sesuai untuk bantuan belajar/beginner)
3)Tajwid Kod Warna
4)Indeks doa dalam surah2.
5)Adab membaca al-Quran
6)Cerita ringkas di sebalik surah2 dalam al-Quran


boleh rujuk doa2 sekali

macamni lah dalam dia..
berbaloikah?ehh mestilah berbaloi..dahlah saiz dia comel..nak bwk travel  pun senang..kalau nak yang besar sikit pilih la yang saiz A4..sambil tu rujuk2 juga You tube untuk dengar cara bacaan yang lebih jelas..jangan depend pada satu sumber saje kan..

benda bermanfaat gini camni  patut kita share2..anyway papa info tentang al-quran ni boleh tanya sendiri owner instagram..:)..sebelum aku tamatkan enti ni, aku nak sertakan sekali pandangan ustaz Azhar Idrus tentang Ayat Al-Quran rumi..


..take care loves~

8 comments:

  1. thx perkongsian amat bermanfaat
    momoy pun baru tau nih
    sekarang ni dah byk cara n teknologi utk tolong kita baca quran kn
    so dah xde alasan liat lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome momoy.betul ya..dah xda alasan lg ..semua da ada dpn mata :D..thnks baca..

      Delete
  2. terima kasih farra ;)

    ReplyDelete
  3. wah!cute..thanks share info..kmk pun mok belii juak la..

    ReplyDelete
  4. ada dinyatakan kat atas ni ..encik boleh order daripada dia melalui whatsapp : 013-2469893

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehku kita download di dalam phone

      Delete
  5. Alhamdulillah..utk akak dan abg nk dapatkan al quran rumi dan digital..watsapp sy 0126257672

    ReplyDelete