Sunday, February 2, 2014

Tips: Cerahkan Ketiak



Tajuk pembelajaran hari ini agak hot eh.haha.
Normal la.Xyah malu.Nobody is PERFECT.Kadang2 perfect dimata manusia pun sebab Allah dah tutupkan aib kita kan.Ni bln lepas,sebab saje2 try deodoront baru la.Habis kulit melecet,xsesuai kot dengan kulit :-/.Kalau dah melecet tu mestilah lama2 jadi gelap2 sikit kan parut bawah lengan.Even bukan pakai sexy2 keluar,confident still boleh jadi low kan.So google,try,google try.Jumpa satu tips paling berkesan.Dah cuba dahpun,mmg happy dengan hasil dia,kulit area tu dah kembali ke warna asal.

just dua bahan sahaja.
cuka


baking soda :D
CARA-CARA:
Campurkan kedua bahan.Jangan risau kalau dia berbuih2,xda meletup punya.Patu scrub2 lah kat ketiaks u olls.Then amek facial cotton,lap.Tengoklah segala daki-daki,sel-sel mati kat kapas tu,warna facial cotton pun jadi coklat2.Pastu basuh bersih2 dengan air,then lap lah.Kemudian sapu la losyen ka,minyak zaitun kat area kulit tu supaya jadi soft x mengerutu.


Kalau xda cuka,boleh guna perahan lemon campokan dengan baking soda.Kesan memang boleh dilihat serta merta selepas scrub tu.Kulit area tu boleh nampak lebih cerah dari sebelumnya.Kalau nak cerah lagi mcm ketiak Snow White repeatlah 2-3 dalam seminggu.

Sebelum ni just guna baking soda untuk remove blackhead dan memutihkan gigi je.Xsangka banyak kegunaan baking soda ni.Jimat kan.

14 comments:

  1. waaa.. duhal mcm2 dpt polah k baking soda.. hehe

    ReplyDelete
  2. naissss. thank for sharinggg. nanti kiteee try. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try jgn x try.mmg ada perubahannya ..:D

      Delete
  3. Wahh bagus.nak buat la pas ni.fara sharelah cmne nak putihkan gigi guna aking soda tu

    ReplyDelete
  4. pedih x ow?boleh la cuba pastok..thanks share dear.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boh mlh tiap hari,jd pdih kulit lak...just selang2 hari.2-3 kali seminggu camya okay...:)..

      Delete
  5. Nice sharing sis. Memang memerlukan gilak2 tapi malu nak madah. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..boh malu.kita semua sama jak..cer try dlok..

      Delete
  6. Giya rupanya tekkk.. Haha. Kmk nektok gik mencuba dove. Hehe..

    ReplyDelete
  7. Anonymous19/3/14

    Pregnant selamat tak buat benda ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat..cuma klu kulit sensitif mybe xsesuai kot..

      Delete