Sunday, January 11, 2015

Aku Bekas Peminat KPOP.



Assalammualaikum dan selamat sejahtera~

Pagi tadi aku scroll2 FB ,aku ternampak Amran Fans(well,aku peminat Amran haha) pos pic budak2 perempuan berpelukan dengan abang2 kpop.Aku xkenal grup kpop mana tu,grup baru nak up kot.Selain tu ramai gak page yang share video dorang tu.Satu je ayat, 'MEMALUKAN'.Malas aku nak share pic adegan berpelukan tu kat blog aku.Aku rasa dah jadi viral kat mana2 media,korang pun mesti dah tengok.Abang kpop tu maybe jahil xtau salah ke tidak buat benda cmtu,or bebudak tu yang terlampau teruja sangat sampai terpeluk banyak kali entahla,kalau korang tengok video dia aku rasa korang muntah kuning satu  tempayan.

Dulu2 time aku masih muda remaja masih belajar aku pun gila kpop,dinding bilik penuh poster kpop,majalah2 kpop aku borong,belajar bahasa Korea,laptop,hp penuh music kpop tapi xdalah over sangat sampai beli patung lilin berupa abang kpop letak dalam bilik ke apa.Lama2 aku bosan maybe sebab aku dah dewasa,aku sekarang lebih kepada music  yang slow2 deep meaning yang bahasa dipahami,bukan lagu chingchong2 satu hapa pun xpaham.



BEAST
2ne1
Kebanyakan peminat kpop susah nak mati ni adik2 muda yang budak sekolah,yang belajar2 lagi.Memang camtulah akak dulu dik.Mula2,obses xhingat tapi lama2 percayalah kau akan kebosanan dengan oppa2 kpop korang bila dah makin dewasa nanti.haha.ohye adik-adik dulu akak paling minat group BEAST ,2NE1 dengan SHINEE je.Bagi aku xsalah kau nak berkpop ke tidak tapi pandai2 lah mengawal diri,seimbangkan.Jangan biarkan saka kpop terus merasuk kau (dgr tu,SAKA KPOP).Bila dah keterlaluan,diri sendiri jugak malu nanti,xlupa jugak malu mak bapak sebab tu kan live,lepastu satu Malaysia dah tengok gambar kau tersebar kat internet..kesiann parents.

take care  ❤

p/s : adik yang berpeluk dgn abg kpop-kalau kau adik aku kan dik,aku sagat muka kau dengan kertas pasir.


12 comments:

  1. Hhahaha, betul ! Setuju. Dulu pernah minat juga la dengan K-pop sebab satu kelas kebanyakan memang minat nak mati dengan Kpop. Tapi lelama jadi bosan. And dulu 1 kelas yang minat kpop dah berubah angin kepada genre lagu lain.

    Budak sekarang ni yang baru nak up , memang banyak yang tergedik gedik. Ter oppa sana, ter oppa sini. -,- Urh, kang bila tegur, cakap macam tak pernah minat kpop. Tu yang jadi malas nak tegur tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..tau xpe..bila ingat balik dulu2 kelakar pulak boleh terlayan kpop =..=..dahla satu patah perkataan xpaham..haha..

      Delete
  2. Haha.. tu lh.. minat biar brpada2.. sy x minat kpop.. yg sy lyn sekejap lagu psy je haha. nak kata minat exo ke ape ntah yg nsem2 tu smua sy x minat :3 lgpun tak phm lagu depa. chingchong2 hahahah.. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan time psy dengan lagu oppa gangnam style dia tu,ramai mnt kpop kejap..hehehe

      Delete
  3. Anonymous12/1/15

    saya pon layan kpop dulu dan kini. tp bigbang jela. xde plak terpikir nk pergi konsert diorang. nak peluk bagai memang xla. minat tu biar berpada la. kena la tau jaga diri. jangan sampai melalaikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul sy setuju.tula bahaya kalau obses sgt,kdg2 makan diri..

      Delete
  4. saya tak minat langsung. kbye hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kbye too kak tasha..haha

      Delete
  5. Kita minat Running Man jer hahaha

    ReplyDelete
  6. Anonymous15/1/15

    Sy minat beluncas je..... Lebih2 lg beluncas bujat..... ��

    ReplyDelete
  7. korea yg best dan x jemu sya tgk...opkoslah running man...serius...gusi x kering...

    ReplyDelete
  8. Haha..tu lah, kalau minat pun biarlah berpada2..nasib saya tak minat Kpop..hihi..

    ReplyDelete