Saturday, January 31, 2015

Viral binatang yang dikatakan pelik kat Sarawak.


Haiiiii bertemu lagi kawan2..:D

Arini kalau korang perasan ada viral post berjudul "haiwan pelik dijumpai di Sarawak" mesti terkejut tengok pic natang tu kan,memang xpernah jumpa mana2 tempat.Jap,bagi sesiapa yang masih xtau tu ni pic dia

dah tinggal rangka dah,kesian betul

Binatang kat atas ni dikatakan cuba menyerang beberapa pekerja ladang sawit kat Sibu.Pelik kan rupa dia,sampai ada orang2 yang samakan binatang ni dengan Gollum/Smeagol watak dalam cerita The Lord of the rings/The Hobbit.
Gollum/Smeagol(my preccciousssss)

tapi kalau tengok video dia yg diambil pekerja indon tu,boleh tengok betul2 yang tu sebenarnya beruang matahari yang dah uzur,yang dh gugur bulu,yang sakit,yang kelaparan sampai tinggal tulang maybe sebab habitat dia dh kena ganggu,sumber makanan terjejas.Manusia pun kalau ditinggal kat hutan xda sumber makanan,kena sakit boleh jadi lain drpd asal kan.Emo pulak tengok video dia,nak bergerak pun susah,dahla kena pukul... T_T ...

gambar beruang matahari yang sihat
di bawah ni pulak video dia.



                                   


take care ,selamat berhujung minggu !!

4 comments:

  1. Tedah juak ngga nya..

    ReplyDelete
  2. oooo beruang mthri nm dia

    ReplyDelete
  3. tu lah pasal. memula nampak macam pelik la jugak. Bila tahu tu sebenarnya beruang matahari, jadi kesian la pulak. Apa la nasib beruang tu sekarang.

    ReplyDelete