Friday, August 14, 2015

Review: Sakura White Pinkish Whitening Cream(Untuk muka nampak pinkish natural)



Assalamualaikum dan salam sejahtera~

Hai hai hai..
Harini nak share review produk terbaru daripada Garnier Sakura White yang kaler pink2 tu.Aku x pernah try range yang pink ni,so ni yang first.Krim ni diperbuat daripada ekstrak bunga sakura dan vitamins pemutih.

pink pink pink (*_*)
harga pengenalan dia rm 8.40,so aku grab laju2.Tulis kat kotak tu(bg sesiapa yg malas nak zoom):
-tampak halus seperti berbedak
-tampak berseri merah jambu
-kecerahan serta merta
ohya krim ni lebih kurang macam BB cream je,bila sapu tekstur dia matte dan bagi muka aku yang dah cuba memang muka jadi macam cerah pinkish2 glowing gitu.

krim dia warna pink lembut tp lightning punya psl nampak putih pulak hehe
krim ni xdalah bau wangi mana pun,biasa2 je.Tapi memang bestlah.Senang disapu,tekstur ringan,dan memang muka nampak fresh,berglowing serta merta.Keluar rumah pakai ni je,xpayah bedak2 compact pun konfiden je rasa.Gambar bawah ni aku cuma pakai krim ni je la,xtambah bedak sebab krim dia matte kan.Tambah lipstik n eyeliner,dah jum keluar.hehe.

mutant!haha

jadi benda wajib dalam bag mekap lepas ni.

take care~

7 comments:

  1. glowing nya muka Farra, cantik ! :)
    untuk skincare range pun memang Farra guna dari jenama Garnier eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x.farra xda skincare khusus sebab xpernah konsisten pakai satu2 produk.. haha...cuma rajin scrub muka dan makan vit c je utk kawal jerawat..

      Delete
  2. mok pakei juak la.. :P

    ReplyDelete
  3. untuk jejaka sesuai tak...

    ReplyDelete
  4. wah, memang cantik, hehehe, CP pun ada review produk, rajin mai la singgah di link bawah ni...

    http://dariilhamkehati.blogspot.com/2015/08/rahsia-kulit-menawan-produk-review-1.html

    ReplyDelete
  5. Wahh cantik yaaa.. Flawless gitew hehe

    ReplyDelete