Tuesday, January 21, 2014

YAKULT : Ubat cirit-birit.


Salam kawan2,
Cerita sal Yakult pulak.

Fara memang amalkan minum Yakult tiap kali chair-rat-bear-rat.
Tiap kali kena serangan,mesti borong Yakult.Lepas 1 -2 botol,alhamdulillah baik.Xmeragam dah.
Sebenarnya doktor yg suggestkan ambik Yakult ni sebab dia sama je macam ubt probiotik.




Didalam minuman Yakult, terdapat bakteria probiotik yang dipanggil “Lactobacillus casei Shirota“.Bakteria ini mampu menentang bakteria-bakteria penyebab cirit birit dengan berkesan.Bakteria baik ni menekan bakteria jahat yg buat kita sakit perut/cirit birit.
tadaa..sambil menaip entry sambil beryakult

tapi kalau xda yakult,boleh try Vitagen jgk.Tapi Yakult lebih terbaik la.Pernah sekali tu minum sebotol dah elok perut.
k.Goodnight.Nak rest.wuuu..
Fara tgh chair-rat-bear-rat sebenarnya sekarang ni,nasib Yakult dah minum,dah ok sikit perut ni rasanya daripada sebelum ni.


6 comments:

  1. get well soon farra!

    ReplyDelete
  2. knk x cikitekon.. hehe

    ReplyDelete
  3. Mun time normal, sik ada kamek nguna benda towk. Tapi bila kamek dah datang sembelit. Sampe dua dozen kamek habiskan dalam masa sehari.

    ReplyDelete
  4. kt sitok xpenah jumpa yakult..vitagen jak ada..thanks share sbb b4 tok pn kmk sama juak tpksa mkn ubat yg kecik2 ya cap helang kak apa..next time mun sakit perut boleh la kmk try vitagen..

    ReplyDelete
  5. best kan yakult? nak kena stanby kt rumah ni yakult sedozen...

    ReplyDelete
  6. Anonymous9/8/14

    terbaikk info...sy baru lepas minum...kene chair rat bear rat jgkni

    ReplyDelete