Saturday, April 16, 2016

Review : Samyang Spicy Ramen Halal

Assalamualaikum salam sejahtera~
Ramai dah sedia maklum kot sekarang ni satu dunia tengah viral Spicy Ramen yg konon2 nya paling pedas sekali.Eh aku pun pikir jugak ye ye je pedas korang ni.Sorang2 pos video spicy ramen challenge mcm2 gaya tahan pedas.Ada yg nangis la ,ada yg xhabis la,nak muntah la,terkinja2 tahan pedas ahahaha...

Aku beli online je ahahaha..mall sold out.Agknya seller dah borong habis haha.

yup ada perisa ayam je 

kalau xnampak,amek kanta pembesar tgk cap halal tu :p

2 paket dalam dia.satu sos seasoning satu lg berisi biji bijan dan cebisan2 seaweed

gini rupa dia,pastu gaul2.MAKAN.

mengapa muka monyok selepas makan??
actually pic atas tu aku tgh menahan bibir terbakar bengkak...haha.Pedass gila gak la.Masa mula2 makan sedap je xda rasa pedas pun.Sekali bila stop kejap,mula la rasa pedas sampai ke otak oblongata.Hujung2 nak hbs tu lagi lah pedasssss keluar hingus segala mak nenek peluh.Air mata setitik dua adalah sikit.Kesimpulan dia,aku rasa xda lah pedas nak mampus,ada lg lauk malaysia lg pedas dari ni ..haha.tapi sedap lah,rasa nak makan selalu je.


in case ada orang yang masih curious ttg ramen ni boleh terjah Instagram budak korea mualaf ni.Ni aku screenshot je.

k take care you all.Terima kasih baca.




16 comments:

  1. tetiba lak lapo memalam buta ni.. -_-" haha

    ReplyDelete
  2. wah betul2 pedas ke?
    saya yg mmg suka makan pedas nak kena try jugak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cpt try..kita pn antu pedas gak hehe.

      Delete
  3. takde la sedap mana hihihihi maggi kari/tomyam malaysia lg sedap kihkih.
    Just berapi dia tu yg dappp hihihi flavor dia biasa sangat hihuw

    ReplyDelete
  4. Wahhh nok jugakkk. Kat ganu ade tak ?

    ReplyDelete
  5. agak-agak kat mydin ada jual tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsure tp kat aeon dgn giant stakat ni penah jmpa

      Delete
  6. blh tahan juak pedasnya lah hihihihi. tp pedas ya mlh nya nyaman juak kali xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..agree.perencah pedas ya nyuruh ya nyaman kmk rs..

      Delete
  7. sedap tak., rasa nk try gak la., huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapppppp..suka pulak mkn dia.huhu

      Delete
  8. Sis beli online kat mane yea ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat instagram..search je spicyramenmalaysia..mesti ada keluar igshop yg jual

      Delete
  9. 2nd batch restock ( Ramen Samyang Halal ) - 0165207702

    ReplyDelete
  10. hahah.. baru je nak update pasal Samyang Ramen ni...hehe.. memang pedas tapi tahap pedasnya ok lagi bagi orang malaysia ni

    ReplyDelete